sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

#Onnenonkija

Multa kysyttiin vuoden alussa, mikä on viimeisin leffa minkä olen leffateatterissa nähnyt. Epätoivoisesti yritin kaivella muististani vastausta tähän pitkän tovin. Ilme varmaan paljasti kysymyksen vaikeuden, joten ennen kuin ehdin vastata, sain lisäkysymyksen: Niin milloin siis oot ollut viimeksi leffassa? Eipä siihenkään löytynyt helppoa vastausta pääkopastani. Tarkan epätarkasti vastattuna en varmaan kertaakaan muutamaan VUOTEEN?!

Siitä keksinkin itselleni yhden mun tän vuoden tavoitteista. Käydä useammin leffassa. Varsinkin kun vielä voin opiskelijana hyödyntää Finnkinon opiskelija-alennuksia. Vähän aikaa sitten kävin yksikseni katsomassa How to be single- leffan popparilla, suklaalla ja limulla varusteltuna. Teatterin tuolista noustuani annoin itselleni sapiskaa mentaalisesti: Kuinka oon voinut unohtaa leffassa käymisen ihanuuden näin pahasti?

En voinut siis kieltäytyä kun Laura ehdotti, että käytäisiin katsomassa kotimainen Onnenonkija-komedia heti sen ensi-illan 25.3 jälkeisenä päivänä. Saisin pidennettyä tavoitelistaani, samoin Laura sillä hän oli päättänyt saada mut raahattua suomalaiseen leffaan. Erehdyin joku kerta mainitsemaan hänelle ettei suomalaiset leffat tai musa oikein sytytä mua ja Laura onkin siitä asti vannonut raahaavansa mut seuraamaan jotain suomalaista esitystä.

Onnenonkija kertoo bloggaajatytöstä joka ei osaa olla köyhä ja kultalusikka suussa syntyneestä pojasta joka ei osaa olla rikas. Bloggaajalle mielenkiintoinen aihe, epäilin siltikin kuinkahan viihtyisin leffassa. Yllätin kuitenkin itseni jälleen: Nautin aidosti leffasta. Voi se suomalainenkin elokuva olla oikeasti hyvä. Monen monta kertaa tuli naurettua ja aika vain lensi. Leffaillan kruunasi juuri kyseiseen leffaan sopiva seura ja yhdessä jaettu poppari!

Katsokaa alla oleva traileri ja eksykää tekin leffateatteriin!

torstai 17. maaliskuuta 2016

Haltiaterveisiä

Jo parisen vuotta olen välillä tuuminut, että joku kerta voisin käydä Nuuksiossa ja sinne perustetussa luontokeskuksessa Haltiassa. Kesällä olisi aivan ihanaa päästä käyskentelemään kauniissa maisemissa ja tehdä jonkinlainen "minivaellus". Irtiotto arjesta lähtemällä ihan muunlaisiin maisemiin kerrankin. Varsinkin kun kyseinen paikka ei ole edes kovinkaan kaukana asuinpaikastani, etenkin verrattuna Lapin ylhiin kohteisiin.

Vähän aikaa sitten mieleeni juolahti, että koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty niin miksi en kävisi jo nyt Haltiassa keräämässä inspiraatiota kesää varten? Tuumasta toimeen, edellisiltana kun olin saanut idean niin seuraavana päivänä päätin aika ex tempore lähteä toteuttamaan sitä.


Matka Nuuksioon sujui nopeasti, mutta täytyy sanoa että katsetta oli todella vaikea pitää tiessä kun maisemat olivat niin kauniita! Kuka voisikaan uskoa tuollaisia löytyvän niinkin lähellä pääkaupunkiseutua. Haltian pihalle saavuttuani totesin lähimpien ja lyhyimpien kävelyreittien olevan sen verran latukunnossa, että tyydyin tällä reissullani tutustumaan vain itse Haltia keskuksen sisukseen.



Turhaa ei ole kehuttu kyseistä paikkaa! Haltia on kaunis sekä ulkoa- että sisältäpäin. Huomaa, että keskukseen on todellakin panostettu. Viherkehänäyttely on ilmainen, päänäyttelyn ja erikoisnäyttelyn lippu maksaa vain 10 euroa (opiskelijakortilla vain 5 euroa!). Kiertelin oikein kunnolla ajan kanssa näyttelyitä, päänäyttelyssä istuskelin hetken itsekseni keskellä huonetta tuijotellen yläkuvassa olevalle seinälle heijastettuja maisemia eri vuodenajoista. Ketunkoloon en kömpinyt, mutta karhua kävin silittämässä.


Irtiotto arjesta tämäkin. Kaiken kruunasi se, että sain oikein ammattitaitoista palvelua kun kysyin retkeilyreiteistä. Asiaansa todellakin perehtynyt asiakaspalvelija vastaili kysymyksiini, kertoi millaisia retkeilyreittejä Nuuksiossa on, mitä aikoja välttää jos ei halua ruuhkia ja sainpa mukaan ilmaisen kartan koko pääkaupunkiseudun ulkoilualueista! Lisäksi olin oikein iloisesti yllättynyt kun kuulin reiteistä osan olevan myös pyörällä ajettavia. Nyt vaan täytyy yrittää mahduttaa pyörä autooni...

Kesällä toteutan viimeinkin tämän to do-listan kohdan! Yksin ja kaverien kanssa.
Onko joku teistä jo käynyt kiertelemässä Nuuksion luontoa vai onko se teilläkin kesäsuunnitelmissa vielä? :)


sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Yves Rocher

Vähän aikaa sitten vietin vapaapäivääni Porvoossa serkkuni luona. Siinä erästä keskustan ostoskeskusta kiertäessäni huomasin Yves Rocherin liikkeessä isot -50% loppuunmyyntialennuksia kirkuvat kyltit, joten en voinut olla vastustamatta kiusausta. Kuka nyt ei haluaisi käydä tekemässä selvää säästöä, etenkin kun kyseessä on varsin laadukas kasvipohjaiseen kosmetiikkaan erikoistunut yritys?

Moneen vuoteen en ole käyttänyt Yves Rocherin tuotteita (miten ihmeessä mulla on tämä voinut mennä näin täysin ohi?), joten kävin liikkeen kaikki hyllyt läpi tutkien kiinnostavien tuotteiden etiketit tarkasti. Mukaan tarttui kivasti tuotteita, alennuksien jälkeen yhteenä noin 36 euron edestä eli siis oikeasti 72 euron arvosta.

Mitä ostoskoristani lopulta löytyikään?

Kaksi erilaista vartalovoidetta ja yksi suihkugeeli, joissa oli juuri sopivasti tuoksua. Tykkään hemmotella itseäni ihanan tuoksuisilla suihkuhetkillä tai hieromalla kroppaani hyväntuoksuisia voiteita ennen nukkumaanmenoa. Arjen pientä luksusta. Ja koska itselläni on etenkin talvisin niin kuiva iho ettei jokailtaisia voiteenläträyssessioita voi jättää välistä...

Muutama shampoo löysi tiensä arsenaaliini. Silikoniton hilseshampoo ja Lauran suosittelema Monoi de Tahiti hair & body wash. Ostan yleensä varastoon shampoita ja vartalovoiteita kun löytyy hyviä diilejä. Niitä kuitenkin aina tarvitsee eivätkä ne siksi mene koskaan hukkaan!

Musta kimalteinen nestemäinen eyeliner ja violetti silmänrajauskynä sujahti myös ostoksiini mukaan. Ihan vain siksi ettei minulla sattunut jo ennestään olemaan sellaisia. En malta odottaa, että saan tilaisuuden käyttää näitä.

Viimeisenä, mutta ei todellakaan vähäisimpänä: Sivellin ja pistekynä kynsien koristelua varten. Jo vähän aikaa nämä ovat olleet ostoslistallani kiitos Instagramin ihanien kynsivideoiden, mutta kaupoissa pyöriessäni silmiin ei ollut sattunut niitä. Ehkä ihan hyvästä syystä, nyt sain ne puoleen hintaan! Näillä on tullutkin jo muutaman kerran leikittyä...

Käytättekö te Yves Rocherin tuotteita? 
Onko vinkkejä muista tuotteista, joita kannattaisi jatkossa kokeilla?

sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Helmikuun Insta

Miten niin nyt on jo maaliskuun alku? Ei ole todellista! Aika tuntuu menevän ihan liian nopeasti... Omalla kohdallani näiden viime viikkojen nopea kuluminen johtuu kyllä todennäköisesti siitä, että kaksi edellistä viikkoa preppasin itseäni henkisesti aloittamaan tenttikirjaurakan ja tämän viikon olen ollut joka päivä nenä kiinni tabletissa e-kirjaa lukien. Seuraavat puolitoista kuukautta sama jatkuu. Onneksi aihe on kuitenkin itseäni hyvin paljon kiinnostava, joten mielenkiinnosta johtuvaa puutumista ei varmasti ole luvassa.

Tässä kohtaa kuitenkin siirrytään pois tenttikirjojen maailmasta ja mennään asiaan. Eli mun helmikuun Instagramini "helmiin" jos näin voi asian ilmaista. Nimimerkillä @turunennoora löydät mut sieltä, sivupalkista löytyy myös viimeisimmät kuvani!

Kevään kaikista stressaavin osuus eli tutkimusseminaari esityksineen tuli suoritettua alkuvuodesta. Mulla on aivan kamala esiintymiskammo, joten päätin että jos ja kun selviän juoksematta pakoon tai pyörtymättä esityksestä niin palkitsen itseni hyvällä kahvilla ja kakkupalalla Kampissa sijaitsevassa Cafe Beaniessa. Ja kuten kuvasta näkyy niin kaikki meni hyvin!

Pakollinen koirantassukuva helmikuuhunkin mahtui!

Eräänä viikonloppuna istuttiin päivällä nuotion ääressä kaveriporukan kanssa. Ilma oli mitä mahtavin, ei liian kylmä ja aurinko paistoi sopivasti. Kukapa ei viettäisi aikaansa ulkona noin kauniin taivaan alla?

Ystävänpäivän alla kauppoihin ilmaantui toinen toistaan kauniimpia tulppaanikimppuja. Voi sitä valinnanvaikeutta kun piti noista yrittää valita kaksi kimppua... Olisin halunnut ihan kaikki!

Vapaapäivän viettoa Porvoossa serkkuni luona. 

Ostin itselleni hieman työkaluja kynsien koristelua varten. Amatööritasolta aloitetaan ja katsotaan mihin Instagramin videoita tuijottelemalla ja harjoittelemalla pääsee. Kuvasta huomaa, etten ensimmäisellä kokeilukerralla osannut päättää yhtä tiettyä kuviota joten tulos oli tämä.

Monen yliopistovuoteni aikana olen oppinut, että mun motivaationi ja keskittymiseni tenttien suhteen on parhaimmillaan kun olen jossain muualla kuin kotona. Parhaimmillaan se on kahvikupposen äärellä kahvilassa, jossa lepuutan silmiäni katselemalla ohi kulkevia ihmisiä.

Ihanaa maaliskuun alkua! :)