keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Tuorepuurosmoothie

Nyt kun jonkin aikaa olen seurannut Annan blogista herkullisen näköisiä smoothiekokeiluja päätin minäkin inspiroitua ja kokeilla surauttaa itselleni pitkästä aikaa aamiaissmoothien blenderillä. Kiitos sen etten käyttänyt mittaa (koska mihin niitä nyt tarvitsee), smoothien sekaan hulahti "hieman" enemmän kaurahiutaleita kuin oli tarkoitus. Eipä tässä mitään, tuloksena oli siis tuorepuuro. Tuorepuuroja olen tehnyt silloin tällöin sekoittamalla aineet edellisenä iltana ja antamalla puuron tekeytyä yön yli jääkaapissa, joten tämä oli oikein tuore versio tuorepuurosta minulle. Ja koska satuin onnistumaan siinä maunkin suhteen niin tässä teille aurinkoisen tuorepuuron ohje aamujenne iloksi :)


Tähän tuoreeseen tuorepuuroon tarvitset:
1 purkki rahkaa
1/2 purkkia Bonne-sosetta (itse käytin mangoa)
kaurahiutaleita haluamasi verran
 pellavarouhetta
chiasiemeniä

Aineet blenderiin ja sekaisin. Suosittelen laittamaan hedelmäsoseen pohjalle sillä maitorahkan jos laittaa ensin niin sehän pysyy pohjassa eikä sekoitu, uskokaa allekirjoittanutta... Herkullinen aamiainen on valmis hetkessä! :)

Bon appetit!

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

9 things about me

Mulla on jo vähän aikaa pyörinyt mielessä idea postauksesta, jossa kertoisin joitain asioita itsestäni. Mietin aluksi tekeväni postauksen Jannan tyyliin aakkosin, mutta sitä postausta kirjoittaisin varmaan pari kuukautta. Numerot ovat ehkä mulle parempi idea. Tässä siis muutama asia minusta :)

1. Olen aina ollut perfektionisti. Niin hyvässä kuin pahassa. Voin tehdä jotain kouluhommaa tunteja koska haluan sen olevan itseni mielestä tarpeeksi hyvä. Yliopistossa ollessani olen yrittänyt päästä kyseisestä tavasta eroon, koska loppujen lopuksi parhaista ja numeroista ei oikeassa elämässä ole hyötyä. Nykyään yritän ajatella asian niin että numerolla ei ole väliä kunhan omasta mielestäni ymmärrän asian edes jotenkin.

2. Rakastan käsitöiden tekemistä, mutta inhoan kuvaamataitoa. Ja juuri tuohon äskeiseen liittyen: Pidän mahdollisimman monimutkaisesta ja yksityiskohtaisesta tekemisestä. Jos kuviksessa sai tehdä taidejäljennöksiä olin onnessani, muuten kyseinen aine ei kiinnostanut. Käsityön puolella taas kiinnosti kaikki tekeminen, mutta kaikkein innostunein olin tehdessäni pientä näperrystä. Jotakuta muuta voisi heikottaa jos pitäisi tehdä koko seinän kattava ryijy, mä olisin aivan taivaissani.

3. Pukeutumisen suhteen voin arastella, mutta hiukset ilmaisevat mua täysin. En ole koskaan pelännyt värejä ja hiuksissani onkin ollut monenlaisia värejä eri sekoituksin. Mustaa, punaista, violettia, pinkkiän, sinistä... Ja ei, aikomuksissani ei ole "aikuistua" tämän asian suhteen vielä pitkään aikaan ;)


4. En omista ainuttakaan valkoista vaatekappaletta. Not my style. Toisin sanoen en uskoisi sen olevan kauaa valkoinen.

5. Lävistyksiä minulla on korvissani sekä kielessäni. Tällä hetkellä vain vasemmassa kädessäni on tatuointi, voitte kuitenkin uskoa että ideoiden määrä on hyvin suuri! Ja tämä siitä huolimatta että pelkään neuloja. Verikokeessa käymisestä livistäisin mieluusti jos vain voisin.

6. Haaveilen matkustamisesta ja haluaisin käydä mahdollisimman monessa paikassa elämäni aikana. Tähän mennessä olen tutustunut vain Ruotsiin, Viroon, Kreikkaan (Kreeta & Kypros), Turkkiin, Iso-Britanniaan (Lontoo) ja USA:an (Boston-New York).


7. Rakastan nykyisiä koiriani yli kaiken, tiibetinspanieli ja pomeranian sopivat hyvin minulle. Jokin päivä haluan kuitenkin omistaa huskyn. En ole täysin varma miksi, ehkä siksi että ne muistuttavat susia joita ihailen. Elämäntilanteeni tulee kuitenkin olla sellainen, että pystyn varmasti pitämään huolen ja tarjoamaan tarpeeksi liikuntaa koiralle.

8. Frendit on televisiosarja, jonka katsomiseen en tule tuskin koskaan kyllästymään. Lempielokuva(sarja)ni on Taru Sormusten Herrasta.

9. Mun unelmataloni on Hobittila! Siitä lähtien kun näin ensimmäisen kerran Sormusten Herra elokuvat olen haaveillut asuvani hobittityylisessä maanalaisessa talossa. Vaikka näiden elokuvien ilmestymisestä on vuosia, haaveeni on edelleen sama.

kuva

maanantai 19. lokakuuta 2015

Time for tea

Teetä voi juoda vuoden ympäri jokaisena päivänä. Mutta varsinkin kylmällä säällä teetä tekee mieli oikein kunnolla. Kuuma latte kuuluu jokaiseen aamuuni, mutta iltaisin ei halua samanlaista piristettä ottaa että saisi nukuttua. Aivan parhaimmillaan teehetki on kun laskee ison teekannun pöydälle, hautautuu peittojen alle nojatuoliin ja katselee lempisarjaansa tai -elokuvaansa koiran lämmittäessä jaloissa!

Teen suhteen olen aina ollut kaikkiruokainen. Valkoinen, vihreä, musta tee... Kaikkia olen maistanut enkä yhtäkään diskriminoi. Jokainen tee on hyvää minun mielestäni. Silloin tällöin yksi nousee kuitenkin suosikiksi yli muiden. Pakolliseksi kausituotteeksi, jota on vain aivan pakko saada. Tällä hetkellä ykkössijalla on itselleni ihan uusi tuttavuus:

Forsmanin Hibuscus Niilin kuningatar
kuva
Tähän ihanaan kiinanruusuhaudukkeeseen on lisätty mansikkaöljyä. Hibiscuksella sanotaan olevan verenpainetta ja kolesterolia laskeva vaikutus. Tähän en osaa sanoa muuta kuin, että kuppi kyseistä teetä vaikuttaa tosiaankin koulunkäynnistä johtuvan "verenpaineen" laskuun. Lisäksi tee on kofeiiniton, eli jos kofeiini aiheuttaa nukahtamisvaivoja voi tätä teetä juoda huoletta nukkumaanmenoaikana.

Kaikista parasta on kyllä tuon Hibiscus teen kauniin punainen väri.
Vaikea keskittyä Ikean kuvastoon kun tuijottelee teekuppiaan...

torstai 15. lokakuuta 2015

Pienemmin on enemmän

Unohtakaa OPI ja Essie ja muut trendikynsilakat.
Alkakaa sen sijaan satsaamaan...


...Cubuksen  Depend- kynsilakkoihin!

Luit aivan oikein. En ole oikeastaan koskaan ymmärtänyt hypetystä toinen toistaan "paremmista" ja "kestävämmistä" kynsilakoista. Kynsilakka on kynsilakkaa, merkistä riippumatta. Let's face it, vaikka kynsilakka lupaa pysyvänsä viikon niin kuinka monella se kestää näin pitkään? Jos käytät käsiäsi, lakka kuluu. Jos omaat samanlaiset kynnet kuin minulla (=liuskoittuvat) eivät kynnet pysy kauaa kauniin värisinä. Tai muuten vain kyllästyt ja haluat vaihtaa kynsilakkaa muutaman kerran viikon aikana. Koska arki ja juhla tarvitsevat eri värit right?

Itse en henkilökohtaisesti tajua miksi pitäisi maksaa isosta pullosta kynsilakkaa miltein parikymppiä kun voit saada samaa väriä pienemmässä pullossa niin paljon halvemmalla. Itse käytän tässä esimerkkinä Cubuksen lakkoja, jotka ovat löytäneet monikossa tiensä mun kynsilakkakavalkaadiin. Yhden pullon saa muutamalla eurolla, kaksi pulloa neljällä eurolla. Itse jumitun ostoksia tehdessäni selaamaan poistuvien lakkojen kasaa, josta saan ihania lakkoja mukaani yhden euron hintaan. Miksi ostaa vain yhtä väriä kun voit saada montaa väriä samalla hinnalla?


Olen asiani sanonut. Mikä on teidän mielipiteenne? 
Ostatteko mieluummin kalliimpia merkkilakkoja vai käytättekö samaa logiikkaa kuin minä?

torstai 8. lokakuuta 2015

Värikäs alku aamulle

Mehulinko on edelleen pop mun keittiössä. Tähän mennessä espressokone on ollut kiistämätön ykkönen, nyt mehulinko on noussut kuitenkin sen vierelle arvoasteikossa. En osaa enkä halua valita kumpi on niistä parempi. Keittiö ei olisi enää keittiö ilman jompaa kumpaa niistä. Smoothiekoneestakin suostuisin luopumaan jos olisi aivan pakko... Mutta noista kahdesta en ikinä!

Mehulinkoa olen yleensä käyttänyt vain päivisin tai iltaisin kun olen tehnyt itselleni välipalajuomaa. Aamuisin (ja muuten pitkin päivää) on riittänyt pelkästään espressokoneen porina. Ainakin tähän asti.


Aamulla kun tulee juotua se yksi kuppi (miltein puoli litraa) lattea, ei ole paljoa tehnyt mieli juoda paljoa sen lisäksi mehua. Call me weird, mutta mehun kaltainen neste ei tuon kahvisatsin jälkeen enää mene kunnolla alas, piimä yms paksummat nesteet menee. Nyt kuitenkin viime viikolla keksin reseptin, jolla mehusta tulee hieman sakeampaa ja paksumpaa. Mehun ja smoothien välimuotona sen voisi ehkä sanoa olevan. Reseptin "salainen ainesosa" oli niinkin helppo kuin hunajameloni!


Tähän mennessä olen laittanut tuohon astetta sakeampaan mehuun hunajamelonin lisäksi porkkanaa ja omenaa. Tuloksena on mieto, mutta hyvä juoma.Veikkaisin, että muutkin melonit sopivat tähän tarkoitukseen hyvin. Mun kielelle ei ehkä kuitenkaan vesimelonin sekoittamisen porkkanaan ja omenaan sovi.

En ole kaivannut aamiaisella pehmeän rahkan päälle mehukeittoa kun nautin sen seurana tätä pirtsakan oranssia juomaa. Itse asiassa tuotahan voisi melkein kutsua tuoremehukeitoksi... Joka voikin löytää pian tiensä suoraan purkkiin rahkan päälle ;)


Pirteän syksyistä loppuviikkoa kaikille! :)

perjantai 2. lokakuuta 2015

Syyskuun insta

Syyskuu hujahti ohi tuosta vain kiitos yliopiston alkamisen. Suurin osa päivistä on mennyt nenä kiinni tenttikirjoissa, siksi tämä postaus hieman myöhästyi. Tässä syyskuun satoa Instagramini puolelta (löydät minut sieltä nimimerkillä @turunennoora)!

Raikas look ensimmäisenä koulupäivänä!

 Kirjaston tuolit ovat olleet kovassa kulutuksessa lukiessani kolmea tenttikirjaa.

 New in! Ostin elämäni ensimmäisen oman auton, vihdoin ja viimein! Mielipiteitä Citroenista tuli puolesta ja vastaan. Pakkaset sen vasta kertovat tuleeko joku mut hakemaan tienposkesta vai kyytsäänkö itse kriitikoita kun heidän "kunnon" autonsa eivät käynnistyneet... ;)

 Mehulinko on edelleen pitänyt pintansa miltein jokapäiväisessä käytössä. Tässä kuvassa "kupista" eli kannusta löytyy porkkana-appelsiinimehua. Jostain syystä porkkanat ovat nousseet mun lemppareiksi mehuissa ja miltein kaikissa käytän pohjana porkkanaa. Voipi johtua tosin siitä, että metsästän yleensä kahden kilon säkkejä ja niistä riittää ainetta mehuihin pitkäksi aikaa.

 Instagramini ei olisi mun näköiseni ellei koirani Omar esiintyisi siellä säännöllisen epäsäännöllisesti!

 Kamppiin avautui juuri yksi Suomen ensimmäisistä Espresso House- ketjun kahviloista. Todella ihana ja kutsuva sisustus! Ja on se syötävä & juotava tarjontakin tietty ihan hyvää.

 Syksyn marjoista osa on päätynyt pakkaseen, mutta osa myös lautaselle sellaisenaan tai vaikkapa banaaniletun kera. 

 Porrastreenien viimeisiä kertoja tältä vuodelta on tullut harrastettua. Saisipa vielä lokakuun armonaikaa näihin treeneihin ilman liukastumisvaaraa.

Pihan kukat ovat vaihtuneet kylmyyttä kestävämpiin lajeihin. Ihanan pirteitä nekin kuitenkin ovat!

Syksyistä alkavaa lokakuuta kaikille! :)