tiistai 31. maaliskuuta 2015

Weekend leftover lunch

Jääkaappiin tuppaa harmittavan usein jäämään erilaisia ruokia ja aineksia lojumaan. Tämän huomaa varsinkin sunnuntaina tai viimeistään maanantaina monen henkilön taloudessa. Vähän eiliseltä jääneitä perunoita tai muutama siivu leikkelettä tai hieman kastiketta. Etenkin pienenä oli mahtavaa kun isä teki minulle ja siskolleni pyttipannua keitetyistä perunoista, lihasta ja nakeista. Tai "herkkulautasen" lastenohjelmien seuraksi, joka sisälsi kaikkea hedelmistä leipiin. Vieläkin on tapana pitää välillä ns. tähdepäiviä, jolloin syödään jääkaapista valmiita ruokia. Eipä mene aikaa ruuanvalmistukseen!

Tänään jääkaapin avatessani tutkin laatikoita ja vastaan tuli muutama salamipalanen sekä valmista couscousia. Mitäs näistä? Nappasin pakkasesta puolikkaan vihannespussin ja muutaman kananmunan keittiön pöydältä...


Pakastevihannekset oliiviöljytilkkaan paistumaan ja vähän ajan kuluttua salamipalaset sekaan. Lihansyöjät, voitte kuvitella sen ihanan tuoksun mikä leviää keittiöön kun salami paistuu mmm! Couscous piti syödä munakkaan seurana, mutta jos voi syödä paistettua riisiä ja nuudelia niin voihan sitä syödä paistettua couscousia, right? Pari kevyesti vatkattua kananmunaa sekaan ja salami-vihannes-coucous-munakas oli valmis!


 A for an effort, F for presentation. Kuten huomaatte, munakkaan kääntäminen ei ole mun vahvuuteni. Epäilyttävästä (?) ulkonäöstä huolimatta munakas oli kuitenkin hyvin makoisa ja täyttävä! Ja sisäinen puunhalaajani oli tyytyväinen kun ruokaa ei mennyt turhaa roskiin ;)


Pidättekö te "leftover" päiviä vai heitättekö ruuan surutta roskikseen?

maanantai 23. maaliskuuta 2015

#Ihatebeingsick

Pitihän se arvata, että kun on niin hyvä tuuri ettei koko talvena ole kipeänä niin sitä on sitten kipeänä keväällä. Viime viikosta asti kurkku ja pää on tuntunut olevan täynnä limaa ja vahvan panadolin voimalla menty. Tänään kun vihdoinkin lääkärillä kävin niin röntgenkuvista kävi ilmi, että kunnon poskiontelotulehdus... Toisaalta ehdinpä avata pyöräilukauden viime viikon tiistaina ja nyt tuli kylmäkin takaisin. Harmittaa silti!

Nyt kun on kunnon tropit niin ainoa asia mitä voin tehdä on levätä. Tää päivä menikin nopeasti ohi kun simahdin aivan täysin moneksi tunniksi sohvalle, koira lämmittäjänä jaloissa. Aamulla ei meinannut mennä mikään alas, mutta kunnon unien ja lääkkeiden ottamisen (ja ihan hirveästi mouruavan vatsan) ansiosta jaksoin illalla tehdä kunnon ruokaa. Oon muutamina viikkoina kokeillut ns. fitnesselämää eli teen arkipäivien ruuat valmiiksi. Nyt ei voi käyttää "Oli hirveä nälkä ja halusin heti ruokaa joten otin ensimmäisen (epäterveellisen) eteeni tulleen ruuan jääkaapista"-tekosyytä!

Ostan usein nauta-sikajauhelihaa, etenkin kilon pakkauksissa se kun tulee kaikista halvimmaksi. Kaikki kuitenkin tietävät, että se sisältää +20% rasvaa, mikä ei tietenkään ole hyvä kun yrittää syödä terveellisesti ja pudottaa painoaan. Eikä se näytä kovin houkuttelevalta paistettaessa, oli sitten kipeä tai terve...


Itse tein pitkän aikaa niin, että yritin imeyttää talouspaperilla liian rasvan pannulta. Sotkuista ja paperia vievää puuhaa. Ei mene aivan samalla lailla kuin talouspaperimainoksen norsulla... Nyt kuitenkin (kiitos äidin neuvon!) mulla on tapa, jolla pääsen todella helposti eroon ylimääräisestä rasvasta: Kaadan pannun sisällön jauhelihoineen ja rasvoineen isoon kulhoon asetettuun siivilään. Siinä kun vähän jauhelihaa pyörittelee niin johan ylimääräiset rasvat jäävät ruuasta. Siivilällä nostan vielä jauhelihat paistumaan kannen alle pannulle. Tulee muuten mehukasta jauhelihaa kun ei paista ilman kantta!


Tänään paistamastani kilosta jauhelihaa jäi miltein pari desiä rasvaa. Oman ruuansulatuskanavan rasvaamisen sijaan rasva sujahti maitotölkkiin ja roskiin. Nimenomaan roskiin, rasvaa ei saa heittää koskaan viemäriin!



Loppuviikon safkat pakkasin pakasterasioihin ja laitoin siististi jääkaappiin odottamaan. Tämän viikon menu koostuu jauhelihasta, makaronista ja pakastevihanneksista! Viikonloppuna onkin sitten luvassa kasvispäiviä.



Kyllä kipeänä tälläistä ruokaa tekee mieli syödä, vaikka mikään muu ei alas menisi
PS. Kyllä se jäätelö kuuluu mun lääkearsenaaliin. Jos ostan maitojäätelöä niin sitähän saa syödä tuplasti kermajäätelöön verrattuna eikö niin?



Kysymys: Tykkäättekö te tehdä omat ruokanne valmiiksi vai haluatteko elää hetkessä ja tehdä joka päivä eri ruokaa?

tiistai 17. maaliskuuta 2015

Instagram

Kotiini muutti vajaa kuukausi sitten upouusi kännykkä pienen miettimisen jälkeen (kröhöm jos tarkkoja ollaan niin uusi puhelin on ollut hankinnan alla vuoden verran). Olen ollut aiemmin Nokian uskollinen kannattaja, mutta nyt olen päättänyt heittää hyvästit tuolle kyseiselle merkille ja siirtyä Samsungin puolelle. Ostin siis itselleni uuden Samsung Galaxy A5! Todella näppärä ja helppo on kyseinen ihanuus ollut käyttää enkä ole hetkeäkään katunut ostostani.

Latasin heti samat perussovellukset uuteen luuriini kuin mitä vanhassani oli. Uusia kauan odottamiani sovelluksia pystyin nyt myös lataamaan, niiden joukossa vihdoin ja viimein Instagram! Nokialaiseen kun ei voinut sitä ladata, kuten ei monia muitakaan "nykyajan mukavuuksia" kuten eräs hyvä ystäväni niin asian ilmaisi...

Voitte seurata minua Instagramissa nimimerkillä turunennoora. Tällä hetkellä kuvia ei vielä ole paljoa, mutta kyllä niitä alkaa sinne pikkuhiljaa kertyä. See you in Instagram!

Mun uusi "ananas" eli käpypalmu!

lauantai 14. maaliskuuta 2015

Hemmottelua

"Käyn vain vilkaisemassa millaisia tarjouksia sieltä löytyy, en mä mitään osta..."

Käsi ylös keille tuo on tuttu lause? Lause, joka on yhtä luja kuin painovoiman laki. Itse pääsin eilen jälleen todistamaan uudestaan sen voimaa...


Forumissa on tällä viikolla ollut hintasirkus keskiviikosta sunnuntaihin. Viikon viimeisen koulupäivän ja palkkapäivän (bad idea, I know) kunniaksi päätin käydä Forumilla tsekkailemassa tarjouksia. Tarkoituksena oli ostaa uusia meikkisiveltimiä, sillä ne olivat -20% alennuksessa. Kuitenkin meikkisiveltimet unohtuivat kun erehdyin astumaan luottokauppaani Body Shopiin. Body Shop ei ikinä petä. Se on aina pullollaan kauniin näköisiä ja ihanalta tuoksuvia pakkauksia. Ja kaikki mitä tuolta ulos kantaa on aina tarpeellista! Tietenkin ikkunashoppailu muuttui shoppailuksi ja palasin kotiin kaksi tuoksuvaa pakettia mukanani. Molemmat olivat alennuksessa, joten kurkistuskierros oli pelkkää säästöä siis! Kaikista parasta noissa ostoksissa on se, että ne ovat lahjapaketeissa. Voin siis kuvitella saaneeni lahjoja tuntemattomalta ihailijalta ;)



Karpalo-lahjapakkaus sisältää: 
Vartalovoiteen
parfyymin
vartalonkuorintaaineen
huulivoiteen
pesukukan



Madagascan Vanilla flower-lahjapakkaus sisältää: 
Vartalovoiteen
parfyymin

"Mitä sä kuvia otat kun mä tulin rapsuteltavaksi?"

Forumin hintasirkus on vielä tänään ja huomenna meneillään. Käykää tekin tekemässä löytöjä jos siellä suunnalla satutte käymään tai menkää vain muuten vain nauttimaan fiiliksestä :)

torstai 12. maaliskuuta 2015

Lenkkipolulle mars!

Kevät on täällä!

Sen sijaan, että viettäisit koko päivän sisällä ahertaen tenttikirjan tai muun tehtävän parissa...


...Vapauta itsesi edes hetkeksi - oli se hetki viisitoista minuuttia tai tunti - ja lähde ulos lenkille...



...Hengitä raikasta ilmaa ja muista katsella tarkasti maisemia...


...Virkistyt aivan varmasti ja jaksat taas porskuttaa eteenpäin!


Hyvää keväistä viikkoa kaikille! :)

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Lomailua(ko)

Tää viikko on kulunut kuin siivillä. Ja miksi: yliopistolla on ollut periodien välinen viikko. Jos poliittisesti korrekteja halutaan olla niin kyseessä ei ole loma vaan viikko jolloin luetaan tentteihin ja tehdään muita hommia itsenäisesti. Eli siis mulla on ollut LOMA! Ja arvatkaa vaan heräsinkö nyt lauantaiaamuna - "loman" toiseksi viimeisenä päivänä - vasta siihen fiilikseen, että on loma. Parempi ehkä myöhään kuin ei milloinkaan vai kuinka?

Kouluhommia ei ole tullut tehtyä yhtään vaan päivät olen ahertanut töissä ja iltaisin nauranut teetä siemaillen Frendeille. Salille en jostain syystä ole saanut itseäni raahattua, vaan olen lähinnä lenkkeillyt raikkaassa ulkoilmassa. Luulisi siis kropan lepäävän, mutta... Mulla on jo jonkin aikaa ollut selkä-hartia- seutu niin jumissa, että välillä on muutama vasemman käden sormi puutunut. Sehän ei ole sinänsä haitannut kun olen kouluhommiin uppoutunut. Nyt kuluneen viikon aikana vasen käsi on puutunut kokonaan vähän väliä ja oikea käsi silloin tällöin alkanut puutumaan. Ihan kuin tässä ei olisi tarpeeksi niin jalat ovat alkaneet vihoittelemaan. Eilen piti "räjäyttää" ja lähteä duunin jälkeen tekemään raskas jalkatreeni. Suunnitelmat vaihtuivat jo töissä kun pakaraan alkoi pistää sietämättömästi ja nilkkoja särki. Raskas rauta vaihtuikin piikkityynyn päällä istumiseen ja kylmägeelin hieromiseen nilkkoihin.

Lomailu on aika raskasta. Ensi viikolla palaan koulun penkille ja jään viikon talvilomalle töistä. Kropan olotila heittää jälleen kuperkeikkaa. Nyt kuitenkin taidan varata ajan hierojalle, kidutukseen tai hemmotteluun...

kuva

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Kauraiset banaaniletut

Olen välillä laittanut perusbanaanilettuihin hieman kaurahiutaleita, jotta niistä tulisi hieman ruokaisampia. Juttelin eilen hyvän ystäväni kanssa, joka sanoi tekevänsä välillä banaanilettuja niin että laittaa koko taikinan blenderiin. Tuloksena on siis tasainen kaura-banaanilettu. Tänään teki mieli hieman täyttävämpää versiota banaaniletuista, joten kokeilin "kunnon" kauraista versiota banaaniletuista kaupasta ostamillani kaurajauhoilla. Tämä sopii siis gluteenittomaan ruokavalioon!


Kaura-banaanilettujen ainekset:
yksi kypsä banaani
kaksi kananmunaa
2 isoa rkl kaurajauhoja
loraus maitoa

Ainekset sekaisin, paista pannulla oliiviöljyssä. Kaurajauhojen sijaan voi käyttää kaurahiutaleita, toimii sekä blenderissä käytettynä tai ilman! Tietenkin voi käyttää muita hiutaleita (esim. tattari) tai jauhoja (esim. maissijauho).

Enjoy! :)