perjantai 31. lokakuuta 2014

Hyvän mielen juoma

Olen teen suurkuluttaja. On sitten mikä vuodenaika tahansa - kylmä tai lämmin - niin tee maistuu mulle aina. Ihan senkin suhteen teetä tulee juotua paljon, etten oikein osaa valmistaa vain yhtä kupillista vaan yleensä teen täyden litran kannullisen teetä. Piripintaan täytettynä tietenkin. Yksi tai kaksi kannu päivässä, ei siinä ole mun mielestä eroa. Eihän teetä voi juoda liikaa! Mitään teelaatua en diskriminoi vaan on sitten kyse valkoisesta, vihreästä tai mustasta teestä niin kaikki käy. Olen melko varma, että tämänkin voisi viinien lailla kääntää keskusteluun missä on paras jälkimaku tai kuinka pyöreä tai soikea suutuntuma on... Asiantuntija kun en ole niin sanon vain, että jokin teesekoitus (tai se viini) ei vain maistu mulle tai sitten se on hyvää.

Oli tee mikä tahansa on se mulle hyvän mielen ja olon juoma. Olen huomannut, että teetä juodessani pystyn keskittymään paremmin esimerkiksi tenttikirjan lukemiseen. Harvoin tulee televisiota tai lehtiäkään luettua ilman teekupposta. Bussimatkalla kouluun pystyn hyvin irtautumaan hetkestä nauttimalla teetä. Se yksi teekannullinen on mun päivässä saatava, sen verran addiktoitunut siihen olen. Ellei jokin tee ole superhyvää, en osta sitä toista pussia varastoon koska haluan joka kerta kokeilla jotain uutta, löytää vieläkin ihanampia teesekoituksia. Kaikki todellakin tietävät, että erilaisia teesekoituksia löytyy pilvin pimein. Tästä saisi aika hyvän koko elämän mittaisen projektin jos yrittäisi käydä kaikki läpi!

Long story short, ajattelin esitellä tässä muutaman kappaleen mun tämän hetken lemppariteetäni!

Forsmannin Päivän piristäjä sisältää mustaherukan lehtiä, kehä- ja hormankukkaa, vihreää oolongteetä, inkivääriä, seljanmaraa ja omenan paloja, mausteina luontainen hunaja- ja kerma-aromi. Teen sanotaan vaikuttavan piristävästi, lisäten vastustuskykyä ja antaen elinvoimaa. Tuon piristävästi kohdan allekirjoitan vahvasti. Lisäksi tee on ihanan raikkaan tuoksuinen, jo pelkkä sen haisteleminen tuo hyvän mielen.

Twiningsin Reviving Nettle & Blackberry sisältää nimensä mukaisesti nokkosta ja karhunvatukkaa. Lisäksi sekoitukseen kuuluu hibiskusta, appelsiininkuorta, ruusunmarjaa, luonnollisia aromeja selä lakritsinjuurta. Maun lisäksi parasta tässä teessä on sen aivan ihanan punertava väri! Maahantuojana toimii Punnitse&Säästä, joten tätä löytyy vain heidän liikkeistään.

 Punnitse&Säästä tuo Suomeen myös Clipperin Sleep Easy Infusion luomuhauduketta. Sekoitus sisältää kanelia, kamomillaa, rooibosta (kofeiiniton&antioksidantteja sisältävä tee), sitruunamelissaa, valeriaananjuurta sekä luonnollista appelssiiniaromia. Ihanan mieto nukahtamista helpottava teesekoitus.

Viimeisenä tässä postauksessa muttei todellakaan vähäisimpänä on viime jouluna ystävältäni Susannelta saamani joululahjatee. Musta irtotee, johon on sekoitettu mukaan kaakaopapumurskaa, hasselpähkinäaromia sekä suklaata. Taivaallisen hyvää! Vielä olisi yksi teeannos jäljellä tuota...

Nämä siis ovat tämän hetken lemppareita, kokeilkaa ihmeessä! 
Juotteko te teetä tai onko teillä jotain omia lemppareita?
Hyvää viikonloppua :)

maanantai 27. lokakuuta 2014

Varustautumista talveen

Viime viikolla oli paljon vapaata aikaa kun ei ollut paljoa töitä eikä kampuksellakaan opetusta luku- ja tenttiviikon takia (meillä siis ei ole syksyllä virallista lomaviikkoa ja siksi väliviikko on muutettu tuon nimiseksi, lomaa se oikeasti on kun ei opetusta ole!). Suurin osa ajasta kului lähinnä kuitenkin tenttikirjaa tuijotellessa. Kun meno alkoi mennä liian tönköksi ja silmissä hämärtyä, päätin piipahtaa Vantaalla Tammiston XXL-liikkeessä hieman tuulettumassa.

Ihan vain siis katsomaan menin. Ihan oikeasti! Mutta arvatkaa vaan lähdinkö liikkeestä ulos tyhjin käsin... Talvea ajatellen mun oli aivan pakko kotiuttaa alla kuvassa olevat Asics GEL FujiTrabuco 3 juoksukengät!


Ihan tuulesta temmattu ei kuitenkaan toi ostos ollut, vaan vähän aikaa olin jo miettinyt josko kokeilisin juoksua talvella ulkosalla. Nyt kun oli saatavilla asiantuntevaa palvelua niin päätin käyttää tilanteen hyväkseni. Muutamaa eri kenkää kokeiltuani tulin siihen tulokseen, että juuri tuo Asicsen kiertojäykkä ja hyvin vaimennettu malli sopii mun jalkaani kuin valettu. Kengissä on aika rouheat kuvioinnit pohjissa, joten ne auttavat pitävyydessä syksyisillä ja talvisilla keleillä. Varmuuden vuoksi päätin vielä napata mukaan vielä nastat. Miesmyyjä katsoi mua päistä varpaisiin ja ehdotti: Haluatko kenties pinkit sellaiset? Tottakai halusin!


Ja turvallisuus ennen kaikkea: Ostin myös Asicsen heijastinliivin. Koska koskaan ei lenkkeilijä tai pyöräilijä (mukamas!) kulkeudu itse auton alle vaan aina syytetään autoilijaa päälleajosta. Jos lähdet liikkeelle pimeällä niin pidäthän sinäkin päälläsi heijastinta!? :)


Kunhan saan ajettua kenkiä sisään niin kerron tuntuivatko ne jalassa sopivilta ihan kaupan ulkopuolellakin. Ja kommenttia myös liukkailla keleillä juoksemisesta. Itselläni mielikuvat ovat tällä hetkellä lähinnä elokuvissa nähtävien volttien luokkaa...

Loppuun on pakko todeta kuinka tyytyväinen olin XXL myyjän palveluun. Tultiin kysymään apua kun sitä tarvitsin eikä heti käyty päälle (en voi sietää kun apua tuputetaan jo ennen kuin olen astunut kauppaan!), annettiin hyviä vinkkejä ja palvelu oli hyvin asiantuntijamaista. Lisäksi kyseisellä miehellä näytti olevan hyvä tilannetaju pinkkejä nastoja ehdottaessaan. Suosittelen lämpimästi kyseistä liikettä! :)

tiistai 21. lokakuuta 2014

New in!

Tällä viikolla saa rentoilla (jos tenttikirjojen lukemista ei lasketa), sillä on luku- ja tenttiviikko yliopistolta aka vapaata ja vain muutama päivä töitä. Sen sijaan, että tänään olisin viettänyt koko päivän tabletin edessä verkkokirjaa selaten päätin lähteä kiertelemään kauppakeskus Selloa. Pitkään aikaan en ole shoppailemassa käynyt enkä nytkään lähtenyt mitenkään etsimällä etsimään joitain tavaroita. Vain kiertelemään kauppoja, hypistelemään ihania tuotteita ja tuoksuttelemaan uusia tuoksuja.

Toi "en mä nyt mitään erikoista etsi (vaikka tarvitsen uudet housut ja....)"-tekniikka toimi ja mukaan tarttui muutama pussi uusia vaatteita. Ja se joka sanoo, että shoppailu on terapeuttista on aivan oikeassa! Tässä muutama kuva tämän päivän ostoksista :)

Uudet pitkät treenihousut toisten yksinäisten pitkien seuraksi (Gina Tricot).

Yhdet, kahdet ei vaan kolmet housut! (Cubus).

Basic hame (H&M).

"But first, let me take a selfie!" biisin soidessa päässä tuli niin hyvä fiilis ja oli pakko napata tää ihana paita mukaan. Sivuissa ihanaa pitsiä (Kappahl).

Pikkujouluja ajatellen (Kappahl)...


Nyt lähden jatkamaan tämän päivän hemmotteluja, sillä hieroja kutsuu! :)
Hmm voi tosin olla, että tiedossa on tuskaisen ulinan sekainen tunti...

perjantai 17. lokakuuta 2014

Kehonhuoltoviikko

Kun vihdoin pääsin vauhtiin salin suhteen, niin olen huomannut unohtaneeni kokonaan kehonhuollon. Hierojalla en ole käynyt sitten alkuvuoden, venyttelyä en ole harrastanut kuin pakolliset venyt treenin jälkeen ja rullailukin on tyystin unohtunut. Tai lähinnä kuten sen itse "perustelen": En ehdi kun luen kaiken vapaa-aikani tenttikirjoja. Jep erittäin huono tekosyy...


Kropan jumi ei ole paljoa haitannut. Mutta kävellessä -etenkin töissä- mun jalkani ovat olleet todella väsyneet ja välillä niitä onkin särkenyt. Parhaiten/pahiten tämän oon huomannut BodyJamissa hypyissä. Jalat ei halua totella ollenkaan... Tällä viikolla tajusin viimein, samalla kun luen kirjoja tabletin kautta niin pystyn mun pyöreällä kivelläni rullailemaan ja käsittelemään jalkapohjia! Rullailen jalkapohjat perusteellisesti läpi esimerkiksi niin, että luen yhden sivun kun rullailen jalkapohjan ulkosyrjää, seuraava sivu kantapäätä rullaillen. Lisäksi hieron peukaloilla kantapäässä olevaa kipeää pistettä.

Ette voi uskoakaan kuinka ihana olo on herätä seuraavana aamuna kun jalkoja ei särje! 
Tai siis kohta ehkä uskotte, sillä haastan jokaisen kokeilemaan viikon verran samaa : 

Rullailemaan jalkapohjianne pyöreällä esineellä (esim. luudankappale käy) ja painelemaan kipeitä kohtia sormin tai vaikka marmorikuulalla!

Hyvää viikonloppua kaikille!
Kertokaahan ensi viikolla fiiliksiänne :)

PS. Sain myös käytyä hemmottelemassa itseäni kampaajalla! Nyt on vaalea ja lyhyt malli!


sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Intensiivistä opiskelua

Voihan nokipallot ja piilevät piilevät sentään!
Ekan maisterivuoden ensimmäiset puolitoista kuukautta ovat kuluneet intensiiviopiskelun parissa. Vielä kun keksin, että ehtiihän tässä samalla lukea kehitysmaantieteen syventävän kirjallisuuden niin kaikki vapaa-aika on oikeastaan mennyt opiskellessa. Toi mulle vapaaehtoinen kehitysmaantieteen kirjatentti oli taas yksi mun nerokkaista päähänpistoista. Aihe tosiaan kiinnostaa, mutta poliittisen ekologian takominen päähän on välillä aika hankalaa. Toisaalta "onneksi" tätä aihetta käsittelevä kirja on ensimmäinen kirjatentin kolmesta kirjasta, joten seuraavat voivat olla helpompilukuisia. Hope so!


En tiedä onko syksystä vai opiskelun ylikuumentamista aivoista johtuen, mutta itselläni on jo elokuusta asti ollut vaikeata nousta sängystä kunnolla heränneenä. Illalla ajatukset luistavat kuin voideltuina, mutta vaikka kuinka aikasin yrittäisin mennä nukkumaan niin seuraavana aamuna olen aivan zombi. Herään sitten viideltä tai yhdeksältä. Onko teillä lukijoilla samanlaisia vaikeuksia vai heräättekö jo virkeänä kukonlaulun aikaan? Olen miettinyt pitäisikö kenties aloittaa c-vitamiinin syömisen tai antautua mainoksen uhriksi ja kokeilla Beroccaa. Ihan mitä vaan, että saisi aamulla nauttia olostaan eikä taistella lupsahtavien silmien kanssa...


Viikolla ei herkutella- periaatteestani olen pystynyt pitämään hyvin kiinni ja olenkin tähän muutokseen aika tyytyväinen. Muutaman kerran on kuitenkin ollut kiva leikkiä "urbaania opiskelijaa" ja mennä istumaan Kampissa sijaitsevaan Cafe Beanieen lattekupposen kera. Nyt keskiviikkona mukaan eksyi ihan vain vahingossa kakkupala. Aivot tarvitsevat sokeria kun niitä kuormitetaan opiskelulla vai mitä? ;)

Miten teillä on muuten lähtenyt syksyinen arki rullaamaan, koulussa tai töissä? :)