tiistai 4. marraskuuta 2014

Muutama resepti lämpimään syksyyn

Mikä on omassa puutarhassa ihan kaikkein parasta?


Se, että sen antimista voi nauttia vielä pitkään kasvukauden jälkeen!

Viime viikonloppuna päätin tempaista ja tehdä osasta kurpitsoitani sosekeittoa syksyisiä pimeitä iltoja lämmittämään. Selailin nettiä löytääkseni uusia ideoita keittoja varten. Niitähän löytyi vaikka kuinka monta ja lopulta päädyinkin tekemään kaksi erilaista sosekeittoa kun en osannut valita! Yritin haastaa itseni ja tehdä juuri kuin resepteissä sanottiin mutta... Hieman varioiden tuli jälleen tehtyä. Tarkemmin sanoen aika eri lailla siis. Esimerkiksi molemmissa ohjeissa luki sipulia, itse käytin toiseen keittoon punasipulia ja toiseen purjoa. Harmittelin kun en löytänyt jääkaapista Koskenlaskijaa, joten käytin sen sijasta kermaa - vain tajutakseni myöhemmin että olihan sitä Koskenlaskijaa jääkaapissa. Sattuuhan näitä paremmissakin piireissä...

Ja tietenkin - kuten leipomisen kanssa - piti tehdä kaksinkertainen annos molempia sosekeittoja. Kattilassa porisevia paloja oli vain niin kivaa napostella välillä! Ja niitä kurpitsoitakin kun riittää... Vasemmalla on pehmeä kurpitsakeitto K-ruoka.fi ohje pohjanaan ja oikealla porisee Valion varioitu kurpitsakeitto.


Jaan tässä reseptit, nimiä klikkaamalla pääsette alkuperäisiin resepteihin käsiksi ja selostuksena oma versioni. Vihannespainot ilmoitettu kuorittuna.

1,5 kg talvikurpitsaa
500 g porkkanaa
600 g bataattia
2 punasipulia
Flora Culinessea (freesaukseen)
2 kasvisliemikuutiota
vettä (sen verran että vihanneskuutiot miltein peittyivät)
4 dl  Valion appelsiinimehua

Freesasin hieman vihanneskuutioita ja sipuleita ennen kuin murensin sekaan kasvisliemikuutiot ja kaadoin kuuman veden päälle. Kun kurpitsat, porkkanat ja bataatit olivat kypsiä, nostin keiton liedeltä ja soseutin. Lisäsin nelisen desilitraa appelssiinimehua ja kiehautin. Tai niinkuin itse sanon: puplautin. Älkää kysykö...

2 kg (jätti)kurpitsaa
100 g purjoa
Flora Culinessea (freesaukseen)
2 kasvisliemikuutiota
vettä (vihanneskuutiot peittyvät)
3 dl kermaa
Herbamarea

Toimi samoin kuin aiemmassa sosekeitossa, lisäät vain appelsiinimehun sijaan kerma. Maustoin vielä hieman Herbamarella.

Ja väriä elämään!
Kysymys: Tykkäättekö syödä sosekeittoja vai nautitteko vihanneksenne, juureksenne ja kasviksenne mieluummin muissa muodoissa?

2 kommenttia:

  1. Hyvältä kuulostaa! Pitäisi joskus kokeilla, kun sais sen verran irti itsestään, että jaksais kokata. Tähän aikaan vuodesta on vaan veto aika pois, tai sitten kun jaksais kokata ei ole aikaa... http://tanssitytto.wordpress.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta sitten kun tekee ison satsin niin eipä tarvitse kuin sulattaa pakkasesta! Itsekin tosin viivästytin hieman ton keiton tekemistä kun en löytänyt aikaa. Nyt sitä riittää vähäksi aikaa... :D

      Poista

Kiitos kun piristät päivääni kommentillasi! :)