perjantai 29. maaliskuuta 2013

Astetta toiminnallisempi pääsiäinen

Huh! Ei todellakaan voi sanoa, että tämä päivä olisi mennyt levon merkeissä! Ennen kuin aloin kirjoittamaan tätä postausta en ollut ehtinyt istua paikallani hetkeäkään.

Mitä käy kun isä alkaa maalailemaan kattoja ja äiti työntää lusikkansa soppaan? No tuloksena on hieman isompi remontti. Toisin sanoen (ainakin) makuuhuone uusitaan lattiasta kattoon aivan kokonaan. Aamupäivällä aloin isän kanssa tyhjentämään vanhempien makuuhuonetta tavaroista. Siitä kun oltiin selvitty niin päästiin tapettien kimppuun. Mä todella tykkään juuri tollaisesta näpertämisestä vaikka hikistä puuhaa onkin! Musiikkia taustalle soimaan ja mä olen tyytyväinen :)

Tunnit hurahti nopeasti ohi aivan huomaamatta. Sen verran hidasta hommaa oli ettei aivan kokonaan saatu tapetteja irti. Homma jatkuu kunhan isä saa hermonsa kerättyä (isältä en ainakaan tätä näpertämisintoa ole perinyt!). Ei tule olemaan mikään pikaremontti siis...

Work hard, play hard. Monen tunnin remonttihomman jälkeen olo oli aika kuitti, mutta sohvan sijaan suunnistin salille. Skippasin tänään sattuneesta syystä aamun maratonspinningin, joten päätin vetää maratonjamin. Tuntui hieman hassulta ajatukselta heilua itsekseen ryhmäliikuntasalissa. Fiilikseen pääsi mukaan kuitenkin heti kun sujautti levyn soittimeen! Kävin läpi monen monta eri ohjelmaa ja vaikkei kaikki sarjat aivan tarkalleen muistuneet mieleen niin eipä paljoa haitannut.

Kaksi ja puoli tuntia myöhemmin, hiestä märkänä ja 1500 kaloria kuluttaneena olo oli sanoinkuvaamattoman keveä! Tälläiset maratonit aion kyllä ottaa tavaksi, yksin tai kaverin kanssa :)
Tässä vielä muutama kuva salilta:





 

Hyvää Pääsiäistä kaikille! :)

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Tuplatiistai

Treeniviikko vaihtelee fiiliksen mukaan viikosta toiseen, mutta tiistait pysyy mulla aina samana. Joka tiistai mulla on nimittäin tuplatunti eli aluksi SpinningCardio 45 ja sitten meidän mahtava iltadiskomme eli BodyJam. Eilen oli toi setti vielä tuplasti mahtavampi, sillä molemmilla tunneilla oli uutta ohjelmaa.

Les Mills- fanaatikkona olin aivan innoissani spinningin uusista biiseistä. Suuri osa oli otettu mm. combatista, joten vaikka remixit oli välillä erilaiset niin fiilikseen pääsi kiinni jo heti alussa. Varsinkin Pirates of the Caribbeanin tunnusmusiikki sai kylmät väreet hiipimään selkää pitkin... Nyt myös jätettiin aivan virallisesti ensimmäinen jäähdyttelybiisi pois :)

BodyJamiin otin "alkulämpöä" vartin pakaratreenistä. Viikonloppuna tein jo samaa salitreenin jälkeen ektraksi ja tykästyin oikein kunnolla siihen järjettömään poltteeseen minkä sillä saa pakaroihin aikaiseksi. Eikä siihen tällä kertaa tarvittu kuin yksinkertainen yhdistelmä lantionnostoa 5 kilon kiekon kanssa, jalan pumppausta kattoon ja potkuja sivulle!

Candice Swanepoel näyttää mallia jalan pumppauksesta.


BodyJamissa odotti ihana yllätys kun puolet alusta oli jo uutta julkaisua. Aivan erilainen ohjelma kuin aikaisemmin, todella salsapainotteinen. Voisi sanoa että zumbamainen paitsi miljoona kertaa parempi! Vaatii aivan erilaista "asennetta" kehiin kuin edellinen. Ehkäpä myös uusia kenkiä itselleni (mulla on hyvin matalat jalkaholvit ja etenkin salsatessa mun jalat väsyy nopeasti). Vaikka ensimmäistä kertaa jammailin niin liikkeisiin tuntui pääsemään hyvin mukaan. Ei jäänyt sellaista hieman harmistunutta fiilistä ettei olisi päässyt johonkin liikesarjaan mukaan. Ja juu koreot tarvitsee todellakin osata heti ensimmäisen tunnin jälkeen! Tuskin maltan odottaa loppuosaa tästä ohjelmasta :)

Kuinka moni on päässyt kokeilemaan uutta BodyJamia? Mitäs piditte? :)



maanantai 25. maaliskuuta 2013

Back on track!

Eilen pääsin kuntosalin puolelle ensimmäistä kertaa ihan liian pitkään aikaan! Kun salista on tullut kuin toinen koti, niin sieltä pois pysyminen on erittäin vaikeaa. Suoraan sanottuna on tehnyt mieli kiipeillä seinille. Jokainen treenaaja varmasti tietää tän tunteen...

Olin siis samaan aikaan innoissani ja hieman hermostunut testaamaan kropan voimia. Kymmenisen minuuttia lämmittelin crossarissa (sen verran lujaa kuitenkin että sain jo hien pintaan). Siitä oli hyvä lähteä jännittämään. Koska päätin pitkän tauon jälkeen ottaa hieman "rennommin", tein kolmen sarjan sijaan kaksi. Samoilla painoilla kuin ennenkin oli jääräpäänä aivan pakko päästä kokeilemaan. Ja arvatkaa mitä?! Jaksoin niillä samoilla painoilla vetää samat toistomäärät naama irvistellen. Henkisesti olin jo valmistautunut toisenlaiseen tulokseen joten hymy pysyi koko loppupäivän korvissa asti!

Tässä personal trainerini tekemä eilisen saliohjelma (jalat-selkä-kädet):
Jalkaprässi 3x10
Leuan veto leveällä otteella 3x10
Rullaus pallolla 3x max

Polven koukistus 3x10
Alatalja soutu 3x10

"Kapea" punnerrus (ojentajat) 3x10
Vatsarutistus kiertäen bosulla 3x20
Pohkeet prässissä 3x10

Ojentaja kickback 3x12
Hauiskääntö taljassa 3x10
Selkäpenkki "rullaten" 3x max
Hauiskääntö "hammer" 3x10

En voinut vastustaa kiusausta ja heittää vielä loppuun pikaista pakaratreeniä! Puoli tuntia makasin saunassa, että takamuksen polte helpotti. Tietääpä että tehoaa... Varo vaan Kim Kardashian ;)




Tämän päivän liikunta on ollut palauttelupainotteista. Pitkä lenkki koirien kanssa päivällä ja perusteellinen venyttely illalla. Ilokseni sain huomata ettei kroppa tullutkaan kovin kipeäksi. Vatsalihakset ovat tosin muistuttaneet olemassaolostaan.

Hieman tärähtänyt kuva, mutta kyllä tästä silti näkee mun ja Lauran lempiliikkeen  salilla ;)

torstai 21. maaliskuuta 2013

Pakkolepoa

Maanantaisen BodyPumpin jälkeen fiilikset olivat aivan mahtavat ja olin jo suunnitellut kalenterin täydeltä treenaamista. Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat kun samana yönä tulin kipeäksi. Pari viimeistä päivää onkin kulunut sohvalla ja todennäköisesti pari seuraavaa päivää tulen ottamaan suhteellisen rauhallisesti.

Tämänhetkinen olotila...


Ihan täysin sohvaperunoitumaan en ole päässyt sillä aivot ovat saaneet kunnon treeniä tenttiin lukiessa! Otin hieman liian innokkaasti tenttikirjoja kotiin ja tällä viikolla olen lukenut perjantaisen (eli huomisen!) tentin kirjaa loppuun.Vielä olisi sivuja jäljellä, mutta infoähky sumentaa jo järkeä.

Olen hirveän huono pysymään paikallani tekemättä yhtään mitään, joten jo nämä kaksi päivää neljän seinän sisällä ovat saaneet minut melkein hyppimään seinille. Haluaisin päästä ihmisten ilmoille, haluaisin pystyä syömään kunnolla ja ennen kaikkea haluaisin jo päästä salille! Maltti on tosin valttia tässä tilanteessa...

Hermojeni pelastukseksi eilen kolahti postilaatikkoon Stadiumin uusi kuvasto! Olen jo aivan innoissani selaillut sitä moneen kertaan läpi ja miettinyt mitä kaikkea kivaa voisi ostaa kevättä ja kesää varten. Ostoslista venyi jo sen verran pitkäksi, että ainakin osa vaatteista taitaa jäädä sovituksen asteelle. Osa lähtee aivan varmasti mukaan :)



Mieltä on virkistänyt myös muiden bloggaajien postauksien lukeminen. Koska tenttiin lukemisen lomassa täytyy pitää pakollisia lukutaukoja, niin blogikirjoituksia on tullut ahmittua oikein kunnolla :)

Tässä mun top3-lista parhaimmista treeniblogeista:
On The Move
i am Stronger than that
Anna mun treenaa!

Kannattaa tsekata!

PS. Erityisesti Annalle helppona herkkuohjeena, mutta myös muillekin:

Viileä omenaherkku
(tarvitset omenoita, sokeria, kanelia,)

Poista omenista kodat ja viipaloi ne (ei ole pakko kuoria).
Laita omenat pieniin annospusseihin ja sekoita joukkoon hieman sokeria (ja kanelia jos haluat).
Pakasta. Makeannälän iskiessä ota pussi pakastimesta, anna sulaa hieman ja nauti :)

maanantai 18. maaliskuuta 2013

Uusi BodyPump!

Viime viikolla saatiin BodyPumpissa maistiaisena uudesta ohjelmasta lämppä, tänään koko uusi setti BodyPump 85. Kuten salikaveri totesi niin biisilista "Ei ole mitään nrj-jumputusta". Samoilla linjoilla olen itsekin. Mielestäni BodyPumpiin sopii ns. vakavampi musiikki. Uuden ohjelman biisilista on melko hyvä. Jotkut biisit eivät oikein iske, toiset taas ovat tajuttoman ihania (kuten Antidote!).


Painot menevät tässä ohjelmassa aivan uusiksi. Ainakin näin ensimmäisellä kerralla tuntui, että viime ohjelman kovat biisit olivat nyt kevyempiä ja kevyemmät kovempia. Latasin suurin piirtein saman verran painoja kuin edellisessä ohjelmassa, joten muutamassa biisissä oli erittäin hikiset oltavat...

Fiiliksiä biiseistä näin ensimmäiseltä kerralta:

Lämmittely: Heartbreak On Hold – Alexandra Burke
Ok perus lämmittelybiisi. Ei oikein herättänyt tunteita puolesta tai vastaan...

Kyykyt: Antidote – Swedish House Mafia vs. Knife Party
Tätä on odotettu! Erittäin hyvä biisi ja BodyJamissa mahtavaksi todettu. Alussa olin hieman hämmentynyt kun tuntui niin kevyeltä ja hitaalta (BodyJamissa mukana olleet tietävät kuinka vauhdikas Antidote on...), mutta pian selvisi ettei se sitä olekaan. Hikipisarat tippuivat lattialle jo puolessa välissä!

Rinta: Uprising – Muse

Ei ei ei! Esittäjä ei olekaan Muse :(
Tosi kova rintabiisi. Mielenkiintoista, että puolet sarjoista aloitetaan rinnan päältä eikä ylhäältä kuten yleensä. Onneksi kolmannen sarjan jälkeen on tauko ennen viimeistä rutistusta!

Selkä: The Rhythm Of The Night (Ryan T. & Rick M. Radio Edit) – Cascada

Todella paljon ylöstyöntöjä ykkösillä ja triplana. Uutena juttuna oli maastaveto leveällä otteella, en muista olisiko missään tekemässäni ohjelmassa ollut samanlaista. Tähän uskallan ensi kerralla laittaa suuremmat painot.

Ojentajat: Let It Roll – Flo Rida

Vaihteleva biisi. Aluksi tehdään tangolla kapealla otteella vatsaa kohti kaksi kierrosta, sen jälkeen dippailua ja kiekon kanssa ranskalaista. Hyvä että asentoa vaihtaessa sai hieman levätä, oli sen verran rankka.

Hauis: Blow Me (One Last Kiss) (Clean Radio Edit) – P!nk
Epäilin hieman biisin soveltuvuutta, mutta aivan nappi oli tähän. Melkoisen rankka haukkabiisi, varsinkin combo (puolikas+kokonainen) sai hauikset huutamaan armoa.

Askelkyykyt: Spectrum – Loyal Crown

Alkuun tehdään peruskyykkyä ja askelkyykkyä. Askelkyykyn sarja on jo sinällään sellainen, että sillä pelkästään saa jalat maitohapoille. Huipennuksena lopussa hyppyjä laudan kanssa. Ainakin tämä ensimmäinen kerta meni hieman hutiloiden tasapainoa etsiessä. Kunnon tehot saa tällä biisillä!

Hartiat: This Is How We Rock! (Hardforze H.A.R.D Remix Edit) – Brooklyn Bounce

Mukavan vaihteleva setti. Alkuun punnerruksia liikkuen, siitä käsipainoilla vipunostoja ja mac raiseja plus lopuksi pystysoutua ja pystypunnerrusta.

Vatsat: One More Night – Eastern Clause

Jes ihanaa! Vatsabiisissä ei ole ollenkaan lankkua! Poltetta saa kyllä ihan ilman sitäkin. Vatsabiisissä perus istumaannousuja painon kanssa sekä jalan ja käsien ojennusta ja rutistusta. Vitosen kiekko on tässä just sopiva ainakin itselleni.


Venyttely: Forever – Six60

Hieman sekavan oloinen venyttely. Plussaa kuitenkin kestosta!

Ketkä on päässeet testailemaan tätä? Mitä mielipiteitä teillä on? :)







sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Viikonloppu kuvina

BodyJam aikaisin lauantaiaamuna jäi tämän viikonlopun ainoaksi "oikeaksi" treeniksi. Hyötyliikuntaa tosin riitti sitäkin enemmän! Lauantaina siivosin koko kämpän yksikseni ja vein koirat pitkälle lenkille (ja muistin jälleen miten ihanaa on peuhata lumessa); tämä päivä kuluikin kokonaan töissä.

Tekstin sijaan kuvia tämän viikonlopun fiiliksistä :)

 
 





perjantai 15. maaliskuuta 2013

Relax... Take it easy?!

Simät ristissä heräsin tänään puoli kuudelta, kun suuntana oli kahdeksalta alkava luento. Aamiaispöydässä ne silmät edelleen ristissä päättelin, että sen geologian luennon asiat ovat varmaan samoja kuin viime vuonna maantieteessä opettelemani (kuten tähänkin asti on ollut). Voin siis suunnata sänkyyn lepuuttamaan silmiäni muutamaksi hetkeksi ennen kuin käyn tenttikirjan kimppuun.

Note to self: Silmien lepuuttamiseen kuluu yllättävän pitkä aika ellet muista laittaa herätyskelloa päälle. Heräsin uudestaan hieman puoli kymmenen jälkeen. En "osaa" nukkua pitkään, joten hieman harmittaa. Tänään olisi ollut tarkoituksena vetää kunnon treeni salilla, mutta herättyäni huomasin olon olevan samalla tavalla hieman vedoton kuin eilen. Voisikohan asialla olla tekemistä sen kanssa, että unissani jammailin nykyisen BodyJamin läpi salikaverien kanssa...? ;)

Oli miten oli en halua tulla uudestaan kipeäksi, joten kroppaa kuunnellen siirrän treenipäivän viikonlopulle. Tänään taidan jäädä kotiin rentoutumaan, venyttelemään ja juomaan paljon teetä!





keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Whip it!

Eilinen hujahti ohi turhankin nopeasti. Yliopistolta pidin omaa vapaata, mutta paljoa en ehtinyt hengähtämään. Aamupäivä meni sinne tänne juostessa asioiden perässä. Olin ajatellut aloitella tänään uuden tenttikirjan lukemista, kuitenkin jostain kumman syystä oman huoneen siivoaminen alkoi yhtäkkiä kiinnostamaan erittäin paljon.. Keitin siis vihreää teetä, laitoin BodyPumpin musan pauhaamaan ja aloin järjestelemään huonetta.

Keisarin Malja tee on tällä hetkellä mun lemppari  :)

Monen tunnin pölyjen pöllyttämisen ja tavaroiden läpikäymisen jälkeen olo oli aika tunkkainen. Koirien ulkoiluttamisen jälkeen ehdin vain pikaisesti syödä ruokaa ennen kuin suuntasin salille. Jo heti ensimmäisellä tunnilla, Lauran spinussa, huomasi ettei ollut tullut syötyä hyvin. Näkökentässä näkyi turhankin kirjaimellisesti tähtiä, mutta periksi en antanut ja pyöräilin samoilla vastuksilla kuin ennenkin.

Maitohappoja poistelin jaloista "kevyellä" vartin soutamisella ennen BodyJamia. Vielä eivät olleet meidän jamihanskat saapuneet, mutta saatiin ilman niitäkin pystyyn kunnon iltadisko. Onneksi olin laittanut ekstramäärän mehua vesipulloon. Se ja jamiohjaajan "piiskaaminen" auttoi hyvin saamaan tehot irti!

Tuplatunnin jälkeen olo oli kaiken antanut, mutta euforinen. Käsien puristusvoimaa pääsi testaamaan salin portaita alas kävellessä. En muista milloin viimeksi kroppa olisi tärissyt näin paljon aerobisten tuntien jälkeen!




Kotiin päästyäni energiapiikin jälkeen olotila oli hyvin pian tälläinen...

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Kaikin puolin makea päivä!

Lomaviikko on vierähtänyt turhankin nopeasti ja ylihuomenna alkaisi jo koulu... Treenattua on tullut, mutta nenä on pysynyt turhankin hyvin liimattuna tenttikirjaan. Tosin luin "vain" yhden kolmesta kirjasta joten sehän on ihan ok..? :D

Melko hyvältä alkaa näyttää treenikalenteri. Pian ollaan paremmassa kunnossa kuin ennen!
Tämän viikon reippailuja:
Maanantai: Lepo
Tiistai: CardioSpinning + core + BodyJam
Keskiviikko: Sali
Torstai: Venyttely
Perjantai: Lepo
Lauantai: BodyJam
Sunnuntai: Venyttely/lepo

Tänään oli "perusjamin" sijasta yllätysjami. Ihanaisella ohjaajallamme oli tänään syntymäpäivä ja eihän sitä voinut sivuuttaa! Kortti oli valmiina, kuva lahjasta (joka toivottavasti tulee seuraavaan jamikertaan mennessä) ja monet olivat piirtäneet sydämen poskeensa. Ohjaajan ilme oli aikamoinen kun laulettiin kaikki ryhmässä onnittelulaulu :)

Laitettiin kunnon synttäribileet pystyyn tämän jälkeen. Kaikki tuntuivat olevan mukana tavallista enemmän, jos tämä on edes mahdollista ;) Itselläni huippusyke oli 200 eräässä vaiheessa tuntia, joten voitte kuvitella kuinka irroiteltiin!

Päivään toi ihanuutta lisäsi se, että sain testattua uutuusmaut Fastin vanukkaista. Salikaveri oli eilen käynyt BodyActionissa ja toi mulle sekä minttusuklaa- että valkosuklaavanukasjauhepussit. Laitoin ne tottakai heti testiin kotiin päästyäni. En ehkä pääse yli siitä kuinka hyviä ne on! Suklaa ja karamelli oli jo tosi hyviä, mutta noi on jotain aivan omaa luokkaansa. Saa nähdä kuinka kauan noi pussit kestävät käytössä...

Nam... <3

Illemmalla jatkan "treenaamista" rokkailun merkeissä kun lähden kaveriporukan kanssa tuulettumaan.

Hyvää ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Väliviikkoilua

Yliopiston väliviikko eli loma lähti virallisesti käyntiin maanantaina. Lomailu kuitenkin on vähän unohtunut kun olen ollut liimautunut kiinni tenttikirjoihin. Jospa loppuviikosta saisi itsensä sohvaperunoitumaan (lue: irti tenttikirjoista). Treenaamista en ole todellakaan edes ajatellut jättäväni välistä :)

Eilen oli viikon ensimmäinen hikisessio. Alle polkaistiin lämmöt Lauran 45 minuutin SpinningCardiossa, josta jätettiin jälleen ensimmäinen jäähdyttely pois. Puhuttiin myös, että olisi kiva saada kyseinen spinu tunnin mittaiseksi. Vartin coren ehdin tehdä välissä ennen kuin menin valmistautumaan tiistain iltadiskoon!

Meidän salilla irroitellaan oikein kunnolla tiistaisin ja lauantaisin BodyJamin tahdissa. Tiistaina iltaisin= Iltadisko ;D BodyJam on Les Millsin tanssillinen lisenssiohjelma, joka koostuu alun lämmittelystä, lyhyestä tanssiosiosta, välijäähdyttelystä, pidemmästä tanssiosiosta ja loppujäähdyttelystä. Tunti on cardio tyyppinen, jossa hien saa virtaamaan hauskalla tavalla.

Moni on sanonut ettei uskalla tulla kokeilemaan tuntia koska ei ole koskaan tanssinut. Kannattaa uskaltautua! Itselläni oli sama pelko mielessä kun jamia menin kokeilemaan ensimmäisiä kertoja miltein kaksi vuotta sitten. Ensimmäiset kerrat menivät aika railakkaasti ohi jännittäessä, mutta hyvin pian rakastuin aivan täysin BodyJamiin. Ohjelmia fiilistellään kolmisen kuukautta, joten on hyvin aikaa oppia liikkeet. Eivätkä ne edes loppujen lopuksi vaikeita ole. Jo tässä vaiheessa itseasiassa huomaa, että kun on tullut muutamia settejä käytyä läpi niin opetteleminen tuntuu helpottuvan entisestään.

Lisäksi meidän salilla on aivan mahtava ja tiivis jamiporukka! Mikään ei ole sen ihanampaa kuin tuttu porukka, jossa jokaikinen tanssii ja fiilistelee aivan täysillä välittämättä pienistä mokista. Ohjaajammekin on aina niin energisellä tuulella ettei voi olla hymyilemättä vaikka olisikin huono päivä :)

Tänään otin hieman rennommin kroppaa kuunnellen. Aamulla suuntasin siis pitkälle lenkille koirien kanssa ja salilla tein (kevyen) tunnin mittaisen ylävartalo- ja coretreenin.

Omar & Tico

Ennen salia (after-kuva ei ole julkaisukelpoinen)

PS. Lauran blogissa on maanantain postauksessa pari videoklippiä BodyJamin nykyisestä ohjelmasta. Kannattaa tsekata!

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Starbucks!

Kävin hakemassa tänään pikkusiskon Helsinki-Vantaan lentokentältä. Pienen sähläyksen jälkeen löysin oikean terminaalin pikaparkkiin (viimeksi kävin Helsinki-Vantaalla kun vuosi sitten olin USA:ssa niin oli hieman muistikatkoksia). Kun sisko oli päässyt laukkuineen ulos Oulun koneesta, suunnattiin heti lentokentän Starbucksiin!

USA:sta jäi sekä hyviä että huonoja muistoja, mutta Starbucks kuuluu kyllä siihen hyvien kategoriaan! Pieni kahvilanurkkaus oli hyvin tutun oloinen, tosin suppea menu hieman harmitti. Ja tuntui hieman oudolta kun menu oli englanniksi ja tuotteen tilasi suomeksi: "Saisinko yhden tall hazelnut hot chocolaten?". Maku oli kuitenkin yhtä hyvä kuin mihin olin tottunutkin! Voisi toistamiseen ihan huvin vuoksi käydä hakemassa sieltä juotavaa ja käydä fiilistelemässä.

Pikaparkissahan saa pitää autoa kymmenen minuuttia ilman, että tulee maksua. Jos siis teillä on auto käytössä, niin hurauttakaa terminaali kakkosen pikaparkkiin, hakekaa pala taivasta ja jatkakaa matkaa hyvin mielin. Toki bussillakin pääsee lentokentälle kätevästi Helsingin keskustasta :)

Jos kärsii oikein kunnolla USA:n ikävästä niin mukaan saa ostettua pientä kivaa kuten teetä, kahvia, mukeja tai termoksia. Itse en voinut olla jättämättä ihanaa kupposta ja termaria (or tumbler in english) hyllyyn. Nämä tulee kyllä niin kestokäyttöön! <3



perjantai 1. maaliskuuta 2013

Hikeä ja kyyneliä

Hetki sitten pääsin tentistä pois ja nyt alkoi viikon loma yliopistosta! Parin uuden kirjatentin kirjat notkuu pöydällä, joten ihan kokonaan en pääse koulua unohtamaan. Pääpaino mun lomalla tulee kuitenkin olemaan treenaamisessa sekä rentoutumisessa. Jaksaa paremmin viimeisen periodin alkaessa.

Viime viikolla pääsin pitkän sairastelun jälkeen palaamaan salille. Kevyesti eli ryhmäliikuntatunneilla aloittelin liikkumisen. Kolme viikkoa oli takana, mutta pitihän sitä samalla tahdilla yrittää. En muista milloin olisi viimeksi lihakset tärisseet BodyPumpissa niin pahasti!

Tällä viikolla pääsin takaisin (miltein) normaaliin eli salin puoli tuli mukaan treenikalenteriin! Tälläseltä näyttäisi tämä viikko:
Maanantai: lepo
Tiistai: Spinning Cardio + BodyJam
Keskiviikko: lepo
Torstai: Sali
Perjantai: Sali + Core&venyttely
Lauantai: BodyJam
Sunnuntai: lepo

Viime viikosta en tainnut oppia mitään kun porhalsin eilen salille ja ajattelin että kyllä ne samat painot nousee penkistä. Melkein nousi kyyneleet silmiin kun siitä kaikesta hien määrästä riippumatta näin ei vain ollut. Treeniohjelman vedin kuitenkin loppuun niin hyvin kuin jaksoin. Tänään lihakset kyllä muistuttivat, että erittäin hyvän treenin teit...

Eli mitä opimme? Vaikka treenaisit paljonkin niin kropasta häviää voima yllättävän lyhyessä ajassa jos olet liikkumatta ja etenkin jos sairastat. Ne voimat tulevat takaisin myös yllättävän nopeasti. Esimerkiksi tämän viikon spinningissä jaksoin jo miltein yhtä hyvin kuin ennenkin verrattuna viime viikkoiseen jee!

Anna siis itsellesi aikaa. Ainoa suunta on ylöspäin! :)